Geheime Sneakpreview

Rusteloze benen coverfront LR

 

 

 

 

 

 

‘De geur van lamsvlees en rozemarijn vult de keuken. Rosalie heeft vanavond extra haar best gedaan op het eten. Niet dat ze zich er op andere dagen makkelijk van afmaakt, ze houdt van koken, maar deze avond wilde ze iets speciaals maken. Pat zei direct dat het heerlijk rook. Het deed haar goed. Een complimentje van haar zoon.

Toch is het misgegaan. Een paar minuten geleden legde Wim zijn bestek neer. Daarna volgde Pat en uiteindelijk deed zij hetzelfde. Sindsdien kijken ze langs elkaar heen zonder iets te zeggen.

In ieder geval hebben Wim en Pat meer dan de helft op, constateert ze. Zelf deed ze niets anders dan spelen. Prikje hier, beetje prakken daar.

Wim heeft zijn bril afgezet en neergelegd op tafel. Met langzame gebaren strijkt hij over zijn neuswortel. Hij zucht, een lange diepe zucht. Dierlijk bijna. Ze haat zuchten.

‘Hoe kun je zoiets beloven Roos?’ Hij zet zijn bril weer op en pakt zijn servet.

‘Menselijkheid.’ Het antwoord komt er kordaat uit. Terwijl: natuurlijk weet ze dat het fout is wat ze heeft gedaan. Natuurlijk…

Als ze door haar wimpers naar de kastanjepuree gluurt, ziet ze  een gezichtje. Neus, mond en helemaal bovenaan waar eigenlijk het voorhoofd hoort te zitten, maar wie maalt daarom, twee ogen. Laten we dooreten, wil ze zeggen. Maar na een blik op het gezicht van haar echtgenoot slikt ze die woorden in. Alsof Wim nooit meer een hap zal nemen, heeft hij beide lippen op elkaar geklemd.

Ferm, zou je zeggen als je hem niet kent. Maar ferm, dat is hij niet. In tegendeel zelfs. Een beetje meer bravoure zou hem goed doen. Meer ballen. Maar daarover geen woord. In elk geval niet uit haar mond. Dat zou onaardig zijn, en aardigheid is haar specialiteit. Tenminste, dat zegt men. Dat ze een aardige vrouw is, omdat ze goed kan luisteren. De vraag is of ze daar blij mee moet zijn. Ik ben een luisterhoer, heeft ze wel eens gedacht. Het is toch niet normaal om uren lang een luisterend oor te bieden aan een vreemde die je eigenlijk niet interesseert?’

Rusteloze benen coverfront LRRusteloze benen verschijnt eind februari 2015

http://www.aerialmediacom.nl/boek/rusteloze-benen/