Bestseller schrijven

 quote-ronald-tukkerEen mooie omslag is het halve werk

Essentieel bij het maken en verkopen van je eigen boek is een mooi ontwerp van je omslag. Een erg belangrijk onderdeel van je boek, vindt auteur Ronald Tukker die op dit moment bovenaan de verkooplijst van Brave New Books staat. De cover is het eerste dat iemand ziet in de boekhandel en dat moet direct aanspreken.

Goede promotie 

Tukker heeft een Facebook-pagina gemaakt voor zijn boek, waarop hij onder andere een countdown herft gedaan met een top 25 van Rotterdamse housenummers: iedere dag één YouTube-linkje van een song, van onder aan de lijst naar boven. Daar werd op gereageerd en de linkjes werden gedeeld, onder andere door mensen uit de harde kern van Feyenoord – daar zitten veel voormalige Parkzicht-bezoekers tussen. Die hebben zijn Facebook-pagina dan weer besproken op hun forum, en zo krijg je een beetje een sneeuwbaleffect. Ook heeft hij een boekpresentatie gehouden in Rotown. 

Doorzetten en brutaal zijn

Ronald Tukker moedigt beginnend schrijvers aan om vooral niet op te geven. Kies een goed onderwerp en ga er vol voor. Een boek schrijven lijkt misschien heel ingewikkeld, maar met een beetje doorzettingsvermogen en brutaliteit kom je er wel.

Bron: Brave New Books

brave-new-books