Bar Botanique: writers delight in Amsterdam Oost

Nieuw jaar, nieuwe uitdaging! Ik ga op zoek naar inspirerende schrijfplekken in Amsterdam Oost – Writers Delights. Dan doel ik niet op de werkplekken die je gewoon en-mass kunt googelen maar de juweeltjes die verstopt zitten in zijstraten en op rare plekken. Niet de plekken waar snelle knotjes en staart zzp’ers samenkomen en havermoutmelk en sesamtaart op de kaart staan. Niet. Ik richt me op buurt hangouts. Vandaag schreef ik een paar uur in Bar Botanique, misschien ook een beetje zzp, maar toch genoeg buurtig om mee te doen aan de race naar de beste Amsterdam Oost Writers Delight van 2023.

Delight van Botanique 

Je voelt je (met fantasie en dat hebben schrijvers van nature) in een Caraibische haventent waar ze alleen Spaans spreken en de hele tijd Bachata’s draaien. Vooral in het achterste deel waar het wat donker is, kun je jezelf makkelijk overgeven aan hallucinaties met maag verwoestende drank en kippenpootjes waar de haartjes nog aanzitten. En de woorden vloeien je laptop uit terwijl de passaat wind zwoele woordjes je oor inblaast.

https://www.barbotanique.nl/

Heb jij een tip voor mij? Een echte Writers Delight in Oost? Laat een reactie achter en ik check hem uit!

 

3 comments

  1. Thanks!
    Hoop je weer es te zien, misschien bij een volgende afspraak met Smaal!

  2. Dacht dat je me tipte voor een Writers Delight maar Studio Tuin is meer om er zelf een te maken, hahaha. Ik heb geen tuin, maar dat geeft niet.

Comments are closed.